Bir süredir kitaplar hakkında geniş bir yazı yazmayı istiyorum ancak bir türlü fırsatım olmadı. Bende bu yazımla kısa ve öz bir yazı olsun daha sonra bu yazı üzerinden okuduklarım hakkında tek tek geniş yazılar yazarım diye düşünüyorum.
Kitap Okuma Alışkanlığı ve Devamlılığı Nasıl Olur? başlıklı yazımda da kitap okuma konusundaki eksikliğimi dile getirmiştim. Ancak sanırım orada anlattığım kör düğümü çözdüm. Derslerimin ağır olduğu ve sınavlarımın yoğun olduğu dönemde bile günde en az 15 sayfa kitap okuyorum. Son dönemde başlayıp da ara vermeden bitirdiğim (1 ayda) 4 kitap mevcut. Bugün 4. kitabı da bitirince hemen gidip iki kitap daha aldım. Allah kısmet ederse onları da en kısa zamanda okuyup bitirmek istiyorum.
Blog’da bir de kitaplar hakkında özel bir alan yapmayı düşünüyorum. Bu alan sadece kategoriden ibaret olmayacak. Kitapların alıntısı, eleştiri ve yorumu hakkında düşündüklerimi yazacağım bir alan olacak.
Son okuduğum kitaplar genelde Türklerle ilgili olan kitaplar. Tabi “Türk”lerle ilgili deyince akla gelecek ilk yazar Atsız olsa gerek. Evet bu doğru, bence Türk ile ilgili bir mesele söylendiğinde akla gelecek ilk isim Hüseyin Nihâl ATSIZ‘dır. Bu bağlamda okuduğum 4 kitaptan 3 tanesi Atsız’ın kitabı. İsimler; Bozkurtların Ölümü, Bozkurtların Dirilişi, Deli Kurt kitaplarıdır. Ancak bana soracak olursanız bunların arasından istisnasız Bozkurtların Ölümü kitabı çok akıcı ve okurken insanı alıp götürecek derecede etkili bir kitaptı. Diğerleri ise o kadar akıcı olmasa da yine de okumaya değer kitaplar.
Bu kitaplar bir tarafa 4. olarak okuduğum ve bugün bitirdiğim kitap ise apayrı bir yerde. Tek okuyuşta 80 sayfa okuyup da artık gözlerim ağrıyınca bıraktım. Ama 1-2 saat sonra okuyup kitabın yarısına geldim. Keşke tatil zamanında olsaydı da bir günde bitirseydim. Aslında tek seferde okuyup bitirdiğim kitap rekoru Aziz Nesin’in kitaplarında saklı. O akıcı hikayeler yok mu, hem güldürüp hem de hafif burukluk yaşatıyor. 3 saatte bir kitabını bitirdiğimi hatırlarım Nesin’in. Hatta o zamanlar lise 2. sınıf öğrencisiyim. Ardından gelen ikinci rekorum ise Ahmet Şerif İzgören’in kitaplarıdır. Lise 3. sınıf öğrencisi iken bir ara fena taktım kitaplarına. Rekorum o sene (nisan ayında hiç unutmam) 10 tane kitap okumuştum. Bunlardan 4 tanesi Ahmet Şerif İzgören’e ait olup iki tanesini birer günde iki tanesini de ikişer günde okumuştum.
Konuyu çok dağıtmadan devam edeyim. Okuduğum 4. kitap Adnan KURT’un Şamanın Doğuşu kitabıydı. Gerçekten çok zevkle okuduğum bir kitaptı. Bu sabah uyanıp ilk işim kitabın kalanını okumak oldu ve bitince devamı olan 2. kitabını almaya gittim ama kitapçıda yokmuş. Ancak kitapçı ağabeyimiz iki adet kitap verdi bunları oku diye; Köse Kadı ve Uçtaki Adam. Bakalım bu ikisi ne kadar sürecek merakla bekliyorum. Bu gece başlıyorum okumaya.
bu kitapları daha hiç okumadım ama en kısa zamanda okuyucam.
Ahmet Şerif İzgören hocanın hemen hemen tüm kitaplarını okudum sizinde söylediğiniz gibi kısa bir zamanda bitirdiğim sayılı yazarlar arasında.
Ahmet serif izgoren disinda kisisel gelisim uzerine hangi yazarlari tavsiye edersiniz? Bu yaziyi gordukten sonra kitap okuyarak uyurum artik, ozlemisim… :)
Merhaba, eğer uykudan önce okumak isterseniz kişisel gelişimden ziyade roman, hikaye kitaplarını öneririm. Ama illaki kişisel gelişim derseniz uykudan önce Üstün Dökmen’in Küçük Şeyler serisi iyi gider. :)
Harika bir blog takip ediyoruz