destek olmak

Hepimizin günlük hayatta yada özel hayatında olsun “Motivastivasyon” kaynağı olan etmenler vardır. Ben de hem beni motive eden hem de ciddi anlamda fayda sağlayan oluşumları buradan duyurarak destek olma kararı aldım.

Bu gün itibariyle (26.05.2016) internette yada günlük hayatımda rastladığım konuları burada paylaşarak sizlere duyurmak istiyorum. Liste zamanla değişecek ve gelişecektir.

İçerik Nasıl Olacak?

Başta belirteyim ki Ücretli yada Ücretsiz olan ancak kullanıcıya yada tüketiciye çok fayda sağlayan, amacı sadece fayda sağlamak olan oluşumlar olacak. Olur ya, belki buradan gördüğünüz bir sayfa olur, blog olur hayatınızı “olumlu” yönde değişmesine vesile olur. Gelelim Listemize;

YouTube Kanallarını Destekliyorum!

Tarih Kanalları;

DFT Tarih: Ağırlıklı olarak Osmanlı dönemini ve diğer Türk, Dünya tarihini animasyonlar halinde belgeselleştirmiş bir kanal. Sırf animasyonlar ve hikayeleştirme tekniği nedeniyle bile emeğine saygı olarak desteklenebilecek bir kanal.

Bilgi Kanalları;

Cavit Pancar: Ağırlıklı olarak  tarih hakkında bilgi verse de genel formatı bilgi videoları olan kısa belgeseller. Özellikle yemek yerken, bir yere seyahat ederken, bir işle meşgulken arka planda dinlemesi çok keyif verici.

Evrim Ağacı; Evrim Ağacını uzun zamandır takip ediyorum. Hatta bir ara bazı yayınlarında konuk almalarında da destek olmuştum. Her şeyden önce Çağrı Mert Bakırcı’nın doğru bilgi vermek için ne kadar (ve karşılıksız) uğraşlar verdiğini biliyorum. Sadece evrim değil, popüler bilim ve tarih videoları da yayınlıyor.

Kadir Kuru: Adaşım ola Kadir Kuru ağırlıklı olarak Türkiye ve Dünya’daki markaların nasıl büyüdüğünü, nerelerden gelip neler yaptığını yahut nasıl battığını anlatıyor. Kendisi aslında İTÜ mezunu bir inşaat mühendisi ve doktorasını da yine İTÜ’de bu alanda yapıyor. Çok kaliteli içerikler var, tavsiye ederim.

Yazılım Kanalları;

Fatih Acet: Aslında Font End yazılımcı, ancak konu fark etmez. Sonuç itibariyle neler yaşadığını ve yazılım yolculuğunda neler yapılması gerektiğini çok güzel anlatan Yazılım & Kişisel Youtube kanalı.

Belgesel Kanalları;

Cep Hikayeleri: Format olarak çok hoşuma giden bir kanal. Kısa kısa “insan” hikayeleri olan bir kanal. Bu kimi zaman bir çöp toplayıcısı kimi zaman bir kitapçı oluyor. Adı üzerinde cep hikayeleri yani kısa ropörtaj ve belgesel tadında 10 dakikayı aşmayan vidolar.

Halhika: Odak noktası insan olan bir kısa belgesel kanalı. İlgimi çeken kısım ise Cezaevi geçmişi olan insanların da hayatını aktarıyor. Bu kısım çok öneml bence. Bu videoyu izleyen birisi bir olayda kolay kolay ceza yemeyi göze alamaz diye düşünüyorum. Bu açıdan toplumsal anlamda çok faydalı bir kanal.

Kim Seslendirdi: Hangi dizi, film, reklam karakterini kimin seslendirdiğini bizlere aktaran bir kanal. Oyuncularla ropörtajlar yapan, özellikle Kurtlar Vadisi karakter oyuncuları ile kısa ropörtajlar yapıyorlar.

SLOTmedia: İlk başlarda adı SLOT, olan kanal adını değiştirip SLOTmedia olmuş. Bence isabet de olmuş arayıp bulmak zor oluyordu. Bu kanal da yine 140journos tadında “insan” odaklı yani beyaz yakalılar, siyasi aktörler, İstanbul’daki yaşam gibi konulara değiniyor. Formatı en çok hoşuma giden kanallardan birisidir.

Haber Kanalları;

Cüneyt Özdemir: 32. gün belgesellerini ezbere izlemiş birisi olarak o dönemden tanıdığım birisi kendisi. Her akşam yemek yedikten sonra ilk işim Cüneyt’i izlemek oluyor. Anlattığı şeyler çoğu gazeteciden daha bilgi verici bana göre.

Erol Mütercimler: Erol hoca aslında gazeteci değil, ancak strateji uzmanı ve analiz yapan bir isim. Bu nedenle gündemi değerlendirirken bize haber de sunmuş oluyor. Kendisinşi çok uzun zamandır takipederim.

Girişimcilik Kanalları;

egirişim; Bu kanal da bir nevi Cep Hikayeleri gibi ancak daha niş bir alanda, girişimcilik alanında kısa ropörtajlar ve bilgilendirmeler yapıyor. Yeri geliyor etkinlikleri, fuarları gezip aktarıyor.

Nuri Saltan: Tavukçuluk, yumurtacılık, besicilik gibi bir çok konuda köy köy mezra mezra gezerek videolar çekiyor. İlginiz olsun ya da olmasın en azından köy hayatını, soframıza gelen gıdaların nasıl geldiğini vb konuları öğrenmek için takip etmekte yarar var.

Çay Kahve İnsan: Aslında belgesel kategorisine de girse daha çok girişimcilik ve yazılım ağırlık olduğu için burada bahsetmeyi uygun buldum. Yazılım sektöründe ve girşim ekosisteminde hemen her alandaki insanla röportaj yapan, bilgi veren bir kanal.

Eğitim Kanalları;

Kutlay Akdoğan: Solidworks ve birkaç tasarım programı üzerine eğitimleri üzerine çok güzel ve detaylı videoları olan bir kanal.

Mustafa Karaca: Bir imalat mühendisinin bilmesi gereken CNC, CAD, CAM gibi bir çok konuyu çok detaylı olarak ele almış.

Prof. Dr. Tahsin Engin: Tahsin hoca kendisini ilk tanıdığımda Sakarya Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü idi. Sonraları Türk Alman Üniversitesine oradan da İTÜ’ye geçti. Kanalında Akışkanlar Mekaniği ve Isı Transferi gibi konuları okuldaki ders gibi detaylı işlemiş. Yetmemiş cebinden para harcayıp ekipman dahi kurmuş. Tahsin Engin, Yunus Çengel, Ali Pınarbaşı, Erhan Buyruk gibi çok değerli hocalar bana göre Türk Mühendislerine Enerjiyi yani Termodinamik, Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi gibi konuları öğreten hocalardır.

Kişisel Kanallar;

Mucit Hasan Kum: Diğer adıyla Kum Mutcit! Sürekli facebook akışında videoları karşıma çıkardı. Katlanan kanepeden dumansız sobaya, az yakıtla çok ısınmadan ot biçme makinesine kadar her şeyi yapan bir mucit  Hasan Kum. Mutlaka takip edilmeli. :)

Nisan Kumru: Nisan beyin kanalında daha çok Seslendirme, İmla, Yazım Kuralları gibi konular geçse de bazen edebiyat ve okuduğu eserlerden de bahsediyor. Yani vlog yayını yaptığı bir kanal olduğu için kişisel kanal altında vermek istedim.

Şafak Salda: Siyasi ve idolojik olarak hiç ama hiç ortak noktamız olmasa da tarzını ve saygılı konuşması her zaman beğendiğim birisi. Ağırlıklı olarak Almanya’daki yaşam, göçmenlik, göçmen politikası ve nasıl Almanya’ya yerleşilir ve iş bulunur bunu anlatan bir eski radyo sunucusu.

Bu Kişileri de Destekliyorum!

Serdar Kuzuloğlu;
Serdar Kuzuloğlu’nu şu videodan neredeyse tüm Türkiye tanıyor, ancak Serdar Kuzuloğlu’nun asıl önemli kısmı bizlere aktardığı engin bilgileridir. Ben internette bulunan tüm videolarını izledim. Sosyal medya, girişimcilik, yeni nesil yaşam ve özellikle teknoloji alanında çok ama çok şey katacak birisidir. Hepimizin Facebook’tan aşina olduğu “Alkışlarla Yaşıyorum” sayfasının (sitesinin) kurucusudur. Özellikle dunyahalleri.com sayfasını sürekli takip ederim, muazzam bilgiler paylaşıyor. Takip etmenizi öneririm.

Güncelleme: AlkışlarlaYaşıyorum ve DünyaHalleri artık yayın hayatına devam etmiyor.

Erhan Erkut;
Özyeğin Üniversites Kurucu Rektörü, MEF üniversitesinde şuan Dekan olarak görevine devam ediyor. Kendisini ilk olarak TEDx’teki bir konuşmasından tanıdım. Sonraki yaptığım ilk iş diğer tüm videolarını izlemek oldu ve Twitter’dan da takip etmeye başladım. Eğitim, girişimcilik gibi konularda bir şeyler öğrenmek istiyorsanız mutlaka takip etmelisiniz. Üstelik kendisinin en sevdiğim yanı, kendisine atılan tweet’lere doğrudan cevap veriyor. Erhan hocanın sitesini de takip etmenizi öneririm.

Özgür Demirtaş;
Şuanda Sabancı Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Özellikle YouTube’da konuk olduğu televizyon ekonomi, eğitim ve teknoloji konularında yaptığı sivri çıkışlar ile tanındı. Twitter’dan takip etmesi epey keyifli, genelde eğitim ve teknoloji konularında tweetler atıyor. Ülkesini seven birisi olduğu kanaatindeyim, çünkü nasıl daha gelişmiş bi ülke oluruz, ekonomimiz nasıl büyür bu konularda düşüncelerini açıkça ifade ediyor.

Şimdilik aklıma gelen liste bu kadar. Lütfen sizin de desteklediğiniz oluşumlar varsa, ki illaki vardır, bana kadirdurukan06@gmail.com üzerinden gönderin, listeye ekleyelim. Maillerimi (mobil olarak) ortalama ayrım saat bir saat ara ile kontrol ederim.

Mert Başaran; Kendisini yeni tanıdım ancak çok severek takip ettiğim bir yatırım ve tasarruf uzmanı. Bilinemeyen şeylerden bahsetmiyor aslında, bildiğimiz konulardaki yaptığımız ya da yaptırıldığımız yanlışları anlatıyor.

Sevgilerimle…

Güncelleme: Özellikle Youtube Kanalları son 1 yıl içerik yüklemeyen kanalları listeden kaldırdım. Ama bu kaldırdığım kanalları desteklemediğim anlamına gelmez. Bu tür kanalları bilgi deposu olduğu için takip ediyorum ve yazdığım blog konuları içerisinde yer vereceğim.

Son güncelleme:  19.01.2023

7 Replies to “Destekliyorum!”

  1. Ahmet şerif izgörenin kitaplarını okuduktan sonra youtube’da bir kaç videosunu izledim, kesinlikle bir kezde olsa dinlemelisiniz :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir